„Sadolin“ 2022-ųjų metų spalva „Bright Skies™“ – gaivaus oro gurkšnis jūsų namams!

2021-12-21, autorius Žydrūnas

Artėjant 2022-iesiems metams, pasirodo vis daugiau interjero dizaino naujienų. Norime su jumis pasidalinti viena jų. Tai – „Sadolin“ ekspertų išrinkta 2022-ųjų metų spalva „Bright Skies™“. Kartu su interjero projektavimo studijos „Menas gyventi“ vadove Monika Noreikiene aptariame, kaip ši spalva buvo išrinkta, ką simbolizuoja bei kaip ji galėtų būti pritaikyta namų ar kitų erdvių interjere.

 

Atrankos kriterijai

Kasmet tarptautiniai dizaino ekspertai su „Sadolin“ bendruomene dalijasi savo įžvalgomis ir pastebėjimais apie mus supančio pasaulio įvykių, aktualijų bei naujienų įtaką mūsų kasdienybei. Tai padeda išgryninti metų spalvos idėją – su kuo ji turėtų būti susijusi, ką turėtų reikšti. Šiemet skaitmeninės diskusijos metu aptarti pastarųjų metų įvykiai, apvertę mūsų gyvenimą aukštyn kojomis ir išgryninę tikrąsias, pamatines vertybes, tikslus ir siekius. „Prognozuodami tendencijas kalbėjome apie tai, kaip pakito namų vaidmuo, kokia svarbi gamta yra mūsų gyvenime, kaip kūryba ir menas suteikė mums komforto ir įkvėpimo karantino metu, ir kaip svarbu priimti naujas idėjas ir nuomones, kai bandome kreipti pasaulį gerąja linkme“, – dalijasi „Sadolin“ atstovai. Prieita išvados, jog atspalvis, kuris artimiausius kelerius metus puikiai tiks mūsų namams, turėtų būti šviesus ir gyvybingas, tarsi gaivaus oro gurkšnis.

 

2022-ųjų metų spalva – „Bright Skies™“

„Sadolin“ ekspertų išrinkta metų spalva „Bright Skies™“ yra šviesi, dangaus mėlynumo spalva, spinduliuojanti gyvybingumu, optimizmu bei gaiva. Anot „Sadolin“ ekspertų, tai yra tas atspalvis, kuris gali atverti ir atgaivinti mūsų namus. Tam pritaria ir mūsų partnerė Monika Noreikienė: „Manau tai labai gera spalva neutrali ir tinkanti prie bet kokio stiliaus interjero. Prie šios spalvos tinka tiek rusvi žemės tonai, tiek įvairaus metalo detalės, tiek ryškios žalios bei sodrios mėlynos spalvos“. Pasak jos, nors ši spalva itin universali, namų interjere ji labiausiai tinkama vaikų kambariams ir miegamiesiems. „Tai spalva, teikianti gaivumo ir lengvumo pojūtį, tokioje erdvėje norisi ilsėtis.“

 

 

„Bright Skies™“ namų interjere: kaip nepersūdyti?

Interjero dizainerė pataria pasirinkus „Bright Skies™“ spalvą kaip dominuojančią, nederinti kitų pastelinių atspalvių sienose ar balduose. „Jokios kreminės ar rausvos pastelinės spalvos, mano manymu, nesižiūrėtų tokioje erdvėje, kur jau karaliauja viena gaivi spalva.“ Specialistė papildo, jog per daug pastelinių atspalvių vienoje vietoje gali sukurti perdėtą minkštumo ir saldumo įvaizdį. „Tokių spalvų deriniai gali būti pritaikomi ir derėtų nebent vaikų žaidimų erdvėse, ledainėse ar kitokiose panašios paskirties patalpose“, – šypteli M. Noreikienė.

„Namų erdvėse ši spalva geriausiai dera su rusvais, pilkais žemės tonais. Taip pat „Bright Skies™“ nudažytos sienos fone labai gražiai atrodytų ryškaus veliūro gobelenų baldai“, patarimais dalijasi profesionalė. O kad būtų lengviau sudėlioti interjero spalvinę gamą, gali pasinaudoti „SADOLIN Visualizer“ papildytos realybės programėle, su kuria galėsite išbandyti įvairias „Sadolin“ dažų idėjas, akimirksniu ant sienų pamatyti pasirinktų dažų spalvas bei išsirinkti ir išsisaugoti patinkančias.

 

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą