Betono imitavimo tinkas: funkcionalumas ir privalumai

2023-09-11, autorius Žydrūnas

Betono imitavimo tinkas yra inovatyvi apdailos medžiaga lauko ir vidaus darbams, sparčiai populiarėjanti komerciniuose ir gyvenamuosiuose pastatuose. Ši priemonė tinkama, norint paįvairinti interjerą namuose, loftuose ar kitose patalpose. Dėl savo tekstūros ir spalvos, primenančios betoną, šis struktūrinis tinkas sukuria modernistinį ir pramoninį dizainą, yra lengvai naudojamas ir ilgai tarnauja. 

 

Tinko pranašumai, lyginant su betonine siena

 

Galima pagalvoti – kam imituoti betoną, jei galima turėti tikro betono sienas? Kadangi betoninės sienos dažnai yra konstruktyvo elementai, jie neatitinka temperatūrinio pralaidumo – per maža šiluminė varža. Tokiu atveju siena yra pralaidi šalčiui ir įgeria daug drėgmės. Dėl savo sandūros, betoninės sienos nėra sandarios ir laikui einant difuzijos būdu gali išsiskirti įvairios druskos, paliekančios ant sienų baltas dėmes, siena gali pradėti trūkinėti ar kitaip keisti išvaizdą. Jeigu tokią sieną paliktumėte lauke ir jos niekaip neapdirbtumėte, jai didelę įtaką darytų oro sąlygos – dėl didelio drėgmės įgeriamumo, į betoninę sieną įsigertų vanduo, kuris šalčio metu plėstųsi ir siena skilinėtų, aižėtų ir neatitiktų estetikos lūkeščių.

Renkantis „Ceresit – Visage CT760“ betono imitacijos tinką, turėsite lygią, estetišką ir ilgai tarnaujančią apdailą, kuri lengvai atliekama ant lygaus, paruošto, dažnai apšiltinto, pagrindo. Imitacinis tinkas pralaidus garui, todėl „kvėpuos“, netrūkinės, lengvai dengsis ir ilgai tarnaus, o rezultate suteiks norimą betono imitaciją. 

Ceresit – Visage CT760“ yra puikus pasirinkimas, norint tinkuoti lauko sienas. Šis tinkas atsparus oro sąlygoms – nereikia jaudintis dėl lietaus ar saulės poveikio, sienos skilinėjimo ar aižėjimo.

Taip pat ši apdailinė medžiaga turi sisteminius sertifikatus, kurie yra aktualūs, kai statiniai yra finansuojami iš Europos Sąjungos lėšų. Tuo pačiu garantuojama, kad ši apdaila yra kokybiška ir ilgaamžė.

 

Tinko pranašumai, lyginant su dažyta siena

 

Fasado apdailai yra keli pasirinkimai – tinkas arba dažai. Pastarasis variantas yra pats ploniausias fasado padengimas, todėl jis tarnaus trumpiausiai. Betono imitacija „Ceresit – Visage CT760“ yra struktūrinis tinkas, dengiamas kelių milimetrų storiu, todėl išgaunama aukštesnio lygio apsauga. Tokia apdaila, kaip ir daugelis kokybiškų tinkų, tarnauja net 10-15 metų ar ilgiau, priklausomai nuo eksploatavimo sąlygų ir aplinkos poveikio.

Lengvas ir paprastas betono imitacijos dengimas

 

Ceresit – Visage CT760“ priemonė yra tinkama visiems paviršiams pastatų viduje ir lauke, išskyrus tuos, ant kurių vaikštome, nes tinkas nėra atsparus trinčiai. Juo galite dengti sienas ir lubas, o grindų dengimui rekomenduojamos tik ekspozicinės vietos, kurių nepaveiks intensyvus judėjimas ir trintis.

Betono imitacijos tinko dengimui nebūtinos specifinės žinios ir patirtis, todėl lengvai tai padaryti gali kiekvienas. Naudojant šią fasado apdailą, nereikia stengtis išgauti tobulų ir lygių sienų, betono imitacijos esmė – matomi rėžiai, potėpiai ir šiurkšti struktūra. Sienų lygumas yra tik jūsų pasirinkimas. Ypač pretenzingiems projektams galima sukurti itin lygų paviršių. 


Kadangi priemonė greitai nestingsta, įmanoma išgauti įvairius dekoravimo būdus. Galima kurti įvairias formas ir raštus – su šepečiu padaryti šiurkštų paviršių, sukurti vamzdžių ar medžio tekstūros įspaudus. Tai priklausys tik nuo jūsų fantazijos!

 

Spalvų sala tonuoja „Ceresit – Visage CT760“ tinką šviesesniais atspalviais ir tai įgalina sukurti dar įvairesnius betono raštus ir atspalvius. Tamsiau nuglaistytą sieną galite paglaistyti šviesesniu tinku, taip sukuriant seno betono imitaciją. Eksperimentuokite ir sukurkite norimus rezultatus kartu su Spalvų sala!

 

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą