Ekonomiškas sprendimas garažui – epoksidinės grindys

2023-05-16, autorius Žydrūnas

 

Tinkamos grindų pasirinkimas garažui ne visada yra lengva užduotis. Reikia apsvarstyti, kuris variantas patvariausias, atspariausias apkrovoms, mechaniniams pažeidimams. Žinoma, svarbi ir kaina – tikriausiai nesinori per daug išleisti vietai, kurios paskirtis yra ne tiek estetinė, kiek techninė. Norintiems atnaujinti garažo grindis, siūlome apsvarstyti epoksidinės dangos variantą. Kodėl? Dalinamės žemiau.

Pigesnė, tačiau ne prastesnė alternatyva

Epoksidinė danga yra pagaminta iš dviejų dalių: epoksido dervos ir kietiklio – jas sumaišius, įvyksta cheminė reakcija, dėl kurios mišinys virsta standžiu, patvariu plastiku.

Pagrindinis epoksidinių grindų privalumas – ekonomiškumas. Ši medžiaga kainuoja kur kas pigiau nei kitos grindų dangų alternatyvos, pavyzdžiui, plytelės ar kietmedis. Be to, tokios grindys yra lengvai išliejamos – tai galite atlikti patys, nereikia samdyti meistrų, tad dar ir sutaupote. Taip pat šiai dangai nereikalingos papildomos medžiagos, priešingai nei plytelių atveju, kur reikalingi glaistai, klijai, gruntai ir pan.

Prie šios medžiagos ekonomiškumo prisideda ir tai, jog epoksidinė danga pasižymi atsparumu cheminės medžiagoms: alyvai, benzinui, balikliui, transmisijos skysčiui, valymo priemonėms ir kt. O joms patekus ant grindų, išvalyti – itin paprasta. Nešvarumus bei dulkes pakanka sušluoti ar susiurbti, o dėmes galima nuvalyti įprastais būdais, svarbu tai atlikti iš karto.

Ne tik lengvai prižiūrimos, bet ir ilgaamžės

Epoksidinės grindys yra itin patvarios ir gali atlaikyti sunkiasvores mašinas ar kitas transporto priemones. Taip pat epoksidas pasižymi atsparumu smūgiams, įbrėžimams. Įprastai tokia danga liejama ant betono, todėl grindys būna dar tvirtesnės, o tinkamai prižiūrint, gali tarnauti daugelį metų. Dėl šių priežasčių epoksidinės grindys yra itin dažnas sprendimas pramoninėse patalpose, pavyzdžiui, gamyklose, sandėliuose, ligoninėse, grožio salonuose.

Nors Lietuvos rinkoje epoksidinė danga yra rečiau tonuojamama, fizinėse „Spalvų salos“ parduotuvėse turime specialias pramonines tonavimo mašinas, tad galėsite be jokių sunkumų išsirinkti norimą epoksidinės dangos atspalvį.

Taigi, epoksidinė danga – tobulas sprendimas garažo patalpai. Praktiška, paprasta įrengti bei patvaru. Skamba puikiai, tiesa? Tad jeigu svarstote apie garažo įrengimą ar atnaujinimą, siūlome atkreipti dėmesį į epoksidinę dangą.

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą