Fasadų šiltinimo medžiagos „Ceresit Ceretherm Winter“ – darbams vėsiu ir drėgnu oru

2021-10-18, autorius Žydrūnas

Fasadų šiltinimas – ne naujiena namų statytojams. Vis dėlto, įrengiant juos šaltuoju metų laiku kyla nemažai „galvos skausmo“ dėl temperatūrinių svyravimų, nes neišgaravęs vanduo iš mišinių sušąla ir namo fasadas suskeldėja. Kad taip nenutiktų, reikia ne tik skirti daugiau laiko ir dėmesio darbų atlikimui, bet ir atidžiai atsirinkti izoliacines medžiagas. Dalį jų aptarėme čia, o šiandien pasakojame, kokią fasadų šiltinimo sistemą reikėtų rinktis atliekant darbus drėgnu, vėsiu ar net šaltu oru.

 

Parengiamieji darbai: medžiagų parinkimas

Fasado šiltinimo darbai prasideda nuo namo fasado bei stogo būklės įvertinimo, silpnųjų taškų aptikimo. Esant poreikiui, termovizoriumi surandami šalčio tiltai, per kuriuos skverbiasi šaltis ir drėgmė. Tuomet parenkamos tinkamiausios šilumos izoliacinės medžiagos ir geriausi sprendimai pagal kliento poreikius.

Putų polistirenas – itin dažnas sprendimas atliekant pastatų renovacijos darbus. Jis nesugeria drėgmės ir nepraranda savo termoizoliacinių savybių net ir pastoviai veikiamas vandens. Be to, ši medžiaga kur kas pigesnė nei akmens vata, putų polistireną yra patogu transportuoti ir sandėliuoti.

Svarstant, kokią fasado šiltinimo sistemą pasirinkti, vertėtų atsižvelgti į tai, koks yra pastato tipas bei aplinka, kurioje jis pastatytas. Kokia biologinė ar cheminė tarša, kokios yra pastato vandalinės rizikos. Taip pat ne mažiau svarbu atsižvelgti į oro sąlygas, kuriomis bus dirbama, ne visi izoliaciniai mišiniai yra pritaikyti dirbti rudens ar žiemos laikotarpiu.

 

Fasadų šiltinimo sistema „Ceresit Ceretherm Winter“

Taikant Ceresit ETIC sistemas jau apšiltinti tūkstančiai pastatų visame pasaulyje. Produktai nuolat testuojami ir tobulinami siekiant atrasti geriausius sprendimus klientui. Vienas tokių – šilumos izoliacijos sistema „Ceresit Ceretherm Winter“. Ji skirta atlikti darbus žemos temperatūros aplinkoje, kuomet lėtėja natūralus vandens pasišalinimas išgaruojant. Kad būtų paskatintas vandens pasišalinimas iš sistemos komponentų, jų sudėtyje yra įterpti specialūs komponentai. Tokia sistema yra saugi naudoti trumpomis, vėsiomis (iki 0°C) dienomis, o vėliau ir neigiama temperatūra nėra pavojinga.

Sistemoje esantis BioProtect junginys pasižymi atsparumu pelėsiui, grybeliui ir dumbliams. Ši technologija teikia dvigubą naudą – fasadas bus ne tik apsaugotas nuo pelėsio, bet ir išlaikys estetišką vaizdą. Tai itin svarbu šiltinant pastatus biologiškai aktyvioje aplinkoje (prie parkų, soduose, prie miško ir pan.) „Ceresit Ceretherm Winter“sistema gali būti naudojama ir vandalinėse zonose (prie įėjimų į namus, laiptinių, garažų zonų ar aukštų cokolių)

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą