Gamtai draugiški produktai Spalvų salos asortimente

2023-08-16, autorius Žydrūnas

 

Darant bet kokius veiksmus savo gyvenime, norisi užtikrinti geresnį rytojų, nekenkti sau ir gamtai. Net dažų ar plytelių klijų pasirinkimas daro įtaką jūsų sveikatai. Būtent todėl jums atrinkome produktus, kurie yra sertifikuoti, draugiški aplinkai ir jums.  

 

Sadolin dažai su mažiau LOJ

 

Daugėjant apribojimų leistinai oro teršalų ir lakiųjų organinių junginių (LOJ) emisijai, populiarėja aplinkai draugiškesni, vandens pagrindu gaminami dažai. Rekomenduojama rinktis produktus, kurie turi kuo mažesnį LOJ kiekį, kadangi pastarieji teršia patalpų orą, gali sukelti įvairius sveikatos sutrikimus, tokius kaip odos, akių, kvėpavimo takų sudirginimai, neurologiniai sutrikimai ar net kepenų pažeidimai. Lakiosios dalelės yra nematomos ir bekvapės, todėl mes jų nejaučiame ir nematome, tačiau jos nuolat išsiskiria iš paviršių ir kvėpavimo metu patenka į mūsų organizmą tyliai kenkiant. Europos sąjungos direktyvos reglamentuoja didžiausią, leistiną LOJ kiekį gaminiuose, tačiau jau dabar dalis gamintojų gali užtikrinti dar mažesnes LOJ vertes savo gaminiuose, siekianti vartotojui pateikti dar draugiškesnius produktus. Tokius aukštus rodiklius garantuoja ekologiniai sertifikatai ir vienas iš jų – EcoLabel sertifikatas.

EcoLabelsertifikavimo programa siekia užtikrinti tvarius sprendimus ir mažinti poveikį aplinkai, kuris kyla produkto gamybos arba naudojimo metu. Šio sertifikato ženklinimas užtikrina, kad produktai atitinka griežtus reikalavimus visais produkto gyvavimo ciklo etapais. Be to, EcoLabel yra vienas iš labiausiai pripažintų aplinkosaugos sertifikatų pasaulyje. Kuriant tokių ženklinimų kriterijus, didelis dėmesys kreipiamas į tai, kokiuose etapuose atitinkamas produktas daro didžiausią žalą žmonėms ir gamtai. Nors kiekvienam produktui reikalavimai individualiai skiriasi, tačiau visais atvejais siekiama, kad būtų sprendžiamos aplinkosauginės problemos ir užtikrinamas kuo mažesnis toksiškumas, gerinama oro kokybė, mažinamas elektros ir vandens sunaudojimas, tausojami gamtos ištekliai. 

 

A logo with blue and green text

Description automatically generated

EcoLabel sertifikato ženklinimas


 

Spalvų salos“ asortimente galite rasti tvarius vandeninius dažus, tokius kaip „Sadolin Professional“, „Sadolin Bindo“ ir „Sadolin Ambiance“, turinčius „EcoLabel“ sertifikatą. Šiuose produktuose yra net 30 kartų mažiau LOJ, nei reikalauja Europos Sąjungos direktyva.

Sadolin Professional“ dažų kolekcija yra linija, skirta profesionalams, kurią rasite tik specializuotose dažų parduotuvėse. Ši kolekcija turi dažus tiek vidaus, tiek lauko darbams. Dažai pasižymi išskirtiniu dengiamumu bei atsparumu trinčiai.

Sadolin Bindo“ dažai yra skirti vidaus darbams, lengvai dažantys ir dengiantys paviršius bei beveik bekvapiai. Taip pat jie yra tinkami aktyviai naudojamoms erdvėms, kadangi labai lengvai nusivalo nepakenkiant spalvai. Tai puikus variantas vaikų kambariams dažyti.

Sadolin Ambiance“ kolekcija pasižymi spalvų ilgaamžiškumu – net ir po daugelio metų dažytos sienos atrodys lyg būtų nudažytos ką tik.

 

Ceresit produkcija, tausojanti aplinką ir sveikatą
 

Norint apsaugoti savo sveikatą ir aplinkinių gerovę, verta rinktis tuos produktus, kurie turi kuo minimalesnį poveikį gamtai. „EMICODE“ ženklinimas leidžia atpažinti tuos gaminius ir sąmoningai rinktis sveikatai nekenksmingus sprendimus.

„EMICODE“ sertifikatas patvirtina, kad statybinės medžiagos ar jų priedai atitinka griežtus emisijos reikalavimus. „EMICODE“ žymėjimas padeda vartotojams rinktis mažiau aplinkai žalingus produktus bei prisidėti prie geresnės patalpų oro kokybės. EC1 Plus GEV-EMICODE yra aukščiausias „EMICODE“ kategorijos sertifikatas.




                                                                                                                                                                
 

 

 

 

 

 

 

 

EMICODE sertifikato ženklinimas

 

Tokį ženklinimą galite rasti ir ant šios Ceresit produkcijos: plytelių klijai „CERESIT CM“ (11 Plus, 12 Plus, 17), mišinys grindų išlyginimui „CERESIT CN“ (69, 72, 76), PU montažinės putos „WhiteTEQ“, giluminis gruntas „CERESIT CT 17“.

Plytelių klijai „CERESIT CM“ yra skirti keramikinėms, cementinėms ir akmeninėms plytelėms tvirtinti. Šiuos mišinius galite naudoti vidaus ir lauko darbams. Kadangi klijai turi gerą sukibimą, galima drąsiai plyteles klijuoti ant sienų ir nebijoti dėl nuslinkimo žemyn.

CERESIT CN“ yra lyginamieji ir savaime išsilyginantys mišiniai grindims, užtikrinantys reikiamą efektą. Priklausomai nuo poreikio, galima išsirinkti mišinį, skirtą betoninėms perdangoms ar cementiniams bei anhidritiniams paklotams lyginti.

PU montažinės putos „WhiteTEQ“ yra naujos kartos baltos polimerų putos, pasižyminčios itin tankia akučių struktūra. Šios putos pasižymi geresne šilumine varža ir didesniu UV atsparumu, lyginant su kitomis PU putomis. Jos sukimba su daugeliu statybinių medžiagų ir sukietėjusios įgauna garso slopinimo bei šiluminio efektyvumo savybes. Jomis galima užpildyti tuščias ertmes, izoliuoti langų ir durų rėmus.

Giluminis gruntas „CERESIT CT 17“ skirtas tiek lauko, tiek vidaus darbams. Šis gruntas užtikrina mažesnį paviršių įgeriamumą, todėl vėliau naudojamos priemonės ant tokio paviršiaus ne taip greitai išdžiūsta ir spėja įgauti visas reikiamas savybes.

Taip pat svarbu paminėti, kad Ceresit turi „EcoCard“ sertifikatą, kuris užtikrina LEED ir BREEAM reikalavimų egzistavimą produktų gamyboje. Remiantis jais, gamybos ciklas organizuojamas taip, kad nuo žaliavų patekimo iki pat produkto pristatymo visas procesas būtų ekologiškas, saugojantis aplinką ir sveikatą. Rinkdamiesi šiuos produktus prisidedate prie žemės resursų tausojimo ir patys naudojate saugius produktus. 

 

„EcoCard“ sertifikato ženklinimas

 

Rekomenduojame daryti tvarius sprendimus ir rinktis ekologiškesnius produktus. Naudodami alternatyvias priemones, kurios turi daug mažiau kenksmingų junginių, sumažinsite neigiamą poveikį sveikatai ir aplinkai. Užsukite į Spalvų salą ir kurkite švaresnį rytojų jau dabar! 

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą