Hidroizoliacinis mišinys Ceresit CR 90 Crystalizer: kam ir kaip jis naudojamas?

2023-11-17, autorius Žydrūnas

 

Norint apsaugoti statinius ir patalpas nuo drėgmės, svarbu tinkamai pasirinkti paviršių hidroizoliavimo medžiagas. Šaltuoju metų laiku drėgmės yra daugiau, todėl tinkama hidroizoliacija šiuo laikotarpiu itin svarbi. Šiame straipsnyje papasakosime apie Ceresit CR 90 Crystalizer hidroizoliacinį mišinį, skirtą struktūriniam pastatų ir statybos elementų sandarinimui bei pasidalinsime rekomendacijomis, kaip tinkamai jį naudoti. 

 

Kam naudojamas hidroizoliacinis mišinys Ceresit CR 90 Crystalizer?

Ceresit CR 90 Crystaliser mišinys gali būti naudojamas sandarinimui viduje ir išorėje. Jis yra skirtas naudojimui ant mineralinių pagrindų, tokių kaip betonas, plytų mūras, tinkas ar išlyginamieji sluoksniai. Šis mišinys tinka izoliuoti negyvenamoms patalpoms: balkonams, požeminiams garažams, pastatų dalims esančioms po žeme, dažnai šlampančioms rūsių sienoms, baseinams (iki 20 kv.m.), nuotekų valymo įrenginiams bei vandens rezervuarams (kuriuose vandens gylis iki 15 metrų). Ceresit CR 90 hidroizoliacija sukuria kokybišką apsaugą nuo drėgmės ir padeda išvengti dėl jos galinčio atsirasti pavojingo pelėsio. 

 

Kuo ypatingas Ceresit CR 90 Crystalizer mišinys?

Ceresit CR 90 Crystalizer yra technologiškai pažangus ir efektyvus sandarinimo produktas. Jis sudaro vandeniui nepralaidžią dangą ir laikui bėgant kristalizuojasi, taip užkirsdamas kelią vandeniui skverbtis gilyn. Ceresit CR 90 sandarina betone atsirandančius mikroįtrūkimus, taip papildomai sustiprinandamas jo struktūrą. Tai yra cementinis mišinys, kurio sudėtyje nėra naftos produktų, todėl jis nekenkia aplinkai. Cementiniai produktai yra patvaresni ir atsparesni senėjimui, dera su daugeliu statybinės chemijos produktų ir estetiškai atrodo, nes nepalieka naudojimo pėdsakų. Ceresit CR 90 Crystalizer sukuriama danga yra atspari šalčiui, teigiamam ir neigiamam vandens slėgiui, pralaidi garams.

 

Kaip paruošti pagrindą Ceresit CR 90 hidroizoliacijai?

Tam, kad Ceresit CR 90 hidroizoliacinis mišinys tinkamai sukibtų su paviršiumi, pirmiausia nuo paviršiaus reikia nuvalyti dulkes, riebalus ir kruopščiai pašalinti visas ankstesnes dažų dangas (jei tokių yra) bei kitas medžiagas, galinčias trukdyti sukibimui. Paviršiuje esančius nelygumus ar gilius plyšius reikėtų užtaisyti betonu arba cementu, o jei yra korozijos paveiktų siūlių – jas reikėtų pašalinti iki 2 centimetrų gylio ir užpildyti cemento mišiniu. Prieš tepant Ceresit CR 90 hidroizoliacinį mišinį, pagrindą reikia lengvai sudrėkinti vandeniu taip, kad nesusidarytų vandens sankaupos.


 

Ceresit CR 90 hidroizoliacinio mišinio naudojimas

Suberkite Ceresit CR 90 į vandenį ir maišykite kol masė taps vientisa. Mišinys pagal poreikį gali būti tepamas mentele arba teptuku. Ant drėgno, bet ne šlapio pagrindo, tepkite pirmąjį hidroizoliacinį sluoksnį ir gerai įtrinkite į paviršių. Palaukite, kol pirmasis sluoksnis bus apdžiuvęs, bet vis dar drėgnas ir tepkite antrąjį sluoksnį kryžmai. Izoliuotą paviršių stenkitės apsaugoti nuo pernelyg greito džiūvimo. Visišką nelaidumą vandeniui danga pasiekia per 5 dienas, o pilnas savo savybes – per 28 dienas. Norėdami, kad hidroizoliacija tarnautų kuo ilgiau, stenkitės, kad ji nebūtų veikiama didelių mechaninių apkrovų. 

 

Įsitikinkite šio unikalaus hidroizoliacinio mišinio privalumais patys – Ceresit CR 90 Crystalizer  galite įsigyti spalvusala.lt bei fizinėse Spalvų salos parduotuvėse.

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą