Interjeras ir eksterjeras 2024-aisiais: ryškiausios tendencijos

2024-01-03, autorius Žydrūnas

 

2024-ieji metai žada spalvų ir stilių įvairovę. Nuo ramių, neutralių spalvų tonų iki gilių tamsių atspalvių ir ryškių detalių – šiemet kiekvienas nesunkiai atras tai, kas artima širdžiai. Kviečiame iš arčiau susipažinti su karščiausiomis šių metų interjero ir eksterjero tendencijomis. 

 

Tendencijos interjere

Šiluma ir elegancija: persikas ir abrikosas

Švelnūs, saldūs ir šiek tiek rūgštūs persiko ir abrikoso atspalviai dominuoja 2024-ųjų interjero spalvų tendencijų prognozėse. Šiluma ir modernia elegancija alsuojantys persikiniai atspalviai interjere gali būti derinami su neutraliomis, natūraliomis spalvomis, o norint ryškesnių dizaino sprendimų – su kontrastingais žaliais, mėlynais ar violetiniais atspalviais. 

Įkvėpimas iš gamtos 

Šiais metais vis dar bus populiarus minimalizmas, tačiau jis taps organiškesnis ir ne toks griežtas. Nuo ryškių baltų atspalvių pereinama prie šiltesnių, žemiškų spalvų paletės, tad interjeruose matysime daugiau kreminės, rudos, sodrios ir prislopintos žalios spalvos. 

Jau kurį laiką buvo prognozuojama, jog plačiai išpopuliarėjusius pilkus atspalvius pamažu ims keisti neutralios 90-ųjų spalvos. Todėl nenuostabu, jog šiemet dėmesys bus skiriamas šiltiems ir sodriems rudiems atspalviams, kuriuos galima lengvai derinti su kitomis spalvomis interjere. Rinkdamiesi spalvas savo namų sienoms, baldams ar interjero detalėms, pagalvokite apie smėlį, sepiją ar karamelę – pasirinkę šiuos ramybe ir jaukumu alsuojančius atspalvius 2024-aisiais tikrai neprašausite. 

Metalo spindesys

Viena įdomiausių 2024-ųjų metų interjero tendencijų, siurrealistinė, metališka estetika – blizgantys veidrodiniai paviršiai, primenantys gyvsidabrio spindesį, chromuoti baldai, plieno ir aliuminio detalės. Manoma, jog tai natūrali XXI amžiaus pradžios neutralių spalvinių tonų pertekliaus pasekmė. 

Drąsios spalvos

Jei mėgstate ryškias spalvas ir maksimalizmą, šiais metais nebijokite į savo interjerą įnešti daugiau gyvybingumo ir energijos, rinkdamiesi ryškias ir drąsias spalvas. Ilgą laiką karaliaujant neutraliems spalvų tonams, žmonės pasiilgo spalvų, todėl sodrūs, aštresni spalvų deriniai sugrįžta į 2024-ųjų interjerus. Aksominio paslaptingumo šių metų interjero dizaino tendencijų paletei suteiks ir sodrūs brangakmenių atspalviai. Papildykite savo interjerą gilių ir turtingų spalvų tonų akcentais. Tam puikiai tiks smaragdo žalia, rubino raudona, safyro mėlyna, ametisto violetinė ar aukso geltona. 

Tendencijos eksterjere

Neutralūs, lengvi spalvų tonai eksterjere 2024-aisiais tebėra madingi, nes sukuria universalų foną įvairių atspalvių ir dizainų apdailos detalėms. Šiais metais ant bangos bus šviesūs eksterjerai, kuriuose vyraus šilti tonai. Itin populiarūs bus kreminiai balti, sidabriniai pilki ir jaukūs medaus atspalviai. 

Jei mėgstate gilesnes spalvas, šiemet savo namų eksterjerui galite rinktis populiarėjančius tamsesnius atspalvius. Įprasti juodi ir tamsiai pilki spalvų tonai 2024-aisiais įgauna daugiau žemiškų pustonių, suteikiančių eksterjerui gylio ir gyvybingumo. Madinga bus tamsi ir šalta juoda su lengvu žaliu atspalviu, tamsi pilka spalva su mėlyno atspalvio užuomina, šilta ir tamsi ruda. Tamsias spalvas eksterjere taip pat galite derinti su medžio detalėmis. 

Spalvų salos asortimente rasite platų interjero ir eksterjero dažų bei kitų apdailos prekių pasirinkimą. Paverskite savo svajonių namų viziją realybe – apsilankykite ir išsirinkite jūsų poreikius atitinkančius produktus. 


 

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą