Išnaikinkite šliužus savo kieme: pristatome naują produktą „Slinkis“

2023-06-28, autorius Žydrūnas

 

Invaziniai šliužai ­– tai šliužų rūšys, dirbtinai patekusios į tam tikrą teritoriją, kurioje natūraliai neturėtų būti. Jų plitimo greitis laikomas rimta ekologine problema, su kuria susiduria ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio gyventojai. Šliužai plinta iš užsienio importuojant prekes: vaisius, daržoves, sodinukus, žemės produktus ir pan., o kartais su augalais pervežami tiek patys šliužai, tiek ir jų kiaušinėliai. Išnaikinti šiuos padarus nėra paprasta – daug kas imasi liaudiškų priemonių, tačiau jos neretai yra kenksmingos ne tik šliužams, bet ir kiemo ar sodo aplinkai.

Druska, actas ar pelenai nesuteikia norimo rezultato? Tie, kas naudoja druską, žino, kad ją tenka berti ant kiekvieno šliužo atskirai ir nors druska jį sunaikina, tuo pačiu išdegina ir žolę. Druska (taip pat actas ir kt.) neefektyvūs ir naudojant juos prevenciškai, siekiant sunaikinti šliužų veisimosi vietas.

Pristatome naujieną – priemonę dirvožemio higienai „Slinkis“, kuri gali padėti atsisveikinti su šliužų kolonijomis jūsų sode ar vasarnamio kieme. Šis tirpalas naikina šliužus nepriklausomai nuo to, kokioje stadijoje jie yra – suaugusio individo ar tik kiaušinėlio. Atkreipkite dėmesį, priemonės nereikėtų purkšti ant maistinių augalų (daržovių, vaisių ir pan.), tai – šarminis tirpalas, todėl gali pakenkti samanoms. 

Produktas purškiamas šliužų susibūrimo ir dauginimosi vietose: pakrūmėse, nušienautuose žolynuose, aplink vandens talpyklas, kompostavimo vietose, po ant žemės esančiais daiktais ir pan. Rekomenduojama „Slinkį“ purkšti ant dalinai apydrėgnės žolės ir kitu paviršių – jis yra itin lengvai paskleidžiamas šliužų buveinėse ir užpurškus ant gyvio, jį sunaikina, nepalikdamas pėdsakų, nepakenkdamas žolei ar aplinkiniams augalams.

 

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą