KAIP APSAUGOTI PATALPAS NUO PAVASARINIO TIRPSMO VANDENS?

2024-03-26, autorius Žydrūnas

 

Atėjus pavasariui dažnai susiduriama su per didelės drėgmės patalpose problema. Žemė nespėja sugerti ženkliai padidėjusio vandens kiekio, atsiradusio dėl ištirpusio sniego ir ledo, todėl drėgmė gali kauptis sienose, pamatuose ir pridaryti jums nemažai žalos. Kaip patalpas apsaugoti? Štai keletas efektyvių hidroizoliacinių produktų, kurie jums padės. 

 

Ceresit CR 90 Crystalizer hidroizoliacinis mišinys 

Šis mišinys skirtas struktūriniam pastatų ir statybos elementų sandarinimui ir gali būti naudojamas tiek viduje, tiek išorėje. Jis pritaikytas naudoti ant mineralinių pagrindų, tokių kaip betonas, plytų mūras, tinkas ar išlyginamieji sluoksniai. CR 90 galite izoliuoti negyvenamas patalpas: balkonus, požeminius garažus, pastatų dalis esančias po žeme, dažnai šlampančias rūsių sienas, baseinus (iki 20 kv.m.), nuotekų valymo įrenginius bei vandens rezervuarus (kuriuose vandens gylis iki 15 metrų). Ceresit CR 90 hidroizoliacija sukuria kokybišką apsaugą nuo drėgmės ir padeda išvengti dėl jos galinčio atsirasti pavojingo pelėsio. Be to, laikui bėgant produktas kristalizuojasi pagrindo porose, taip visiškai užkirsdamas kelią vandeniui judėti bet kokia kryptimi bei papildomai sustiprindamas betono struktūrą. Šio mišinio sukuriama danga yra atspari šalčiui, teigiamam ir neigiamam vandens slėgiui, pralaidi garams.

Ceresit CR 65 apsauginė hidroizoliacija

Tai cementinis mišinys pastatų ir pastatų elementų hidroizoliavimui ir sandarinimui. Jis skirtas nesideformuojantiems ir sudėtyje druskos neturintiems mineraliniams pagrindams hidroizoliuoti nuo drėgmės ir vandens. Tinka sandarinti ir vidaus mažus monolitinius baseinus ir vandens (taip pat geriamojo) talpyklas, kuriuose vandens stulpo aukštis neviršija 10 m. Taip pat gali būti naudojamas cokoliams, pastatų ir statinių vidiniams ir išoriniams pamatų elementams izoliuoti. Jis apsaugo nuo vandens ir drėgmės poveikio gelžbetonio, betono ir mūro konstrukcijas, cementinių tinkų ir po grindų dangomis klojamų paklotų paviršius. Mišinys gali būti naudojamas ten, kur susidaro teigiamas (kai vandens stulpo aukštis siekia iki 10 m) ir neigiamas (kai vandens stulpo aukštis siekia iki 5 m) hidraulinis slėgis. Ceresit CR 65 hidroizoliacija visiškai nepraleidžia vandens, bet yra laidi garams. Naudojama geriamojo vandens talpyklose sukuria stiprią paviršiaus apsaugą. Be to, ji atspari šalčiui ir vandeniui, UV spinduliams. 

Ceresit CR 166 FLEXIBLE 2-C

Tai ypač elastingas, pluoštu armuotas hidroizoliacinis mišinys. Jis tinka horizontaliems ir vertikaliems paviršiams, sandarina įtrūkimus net ir neigiamoje temperatūroje, mažai dulka. Šį mišinį naudoti galite greitai ir universaliai: tepti mentele, teptuku arba voleliu, purkšti. Produktas pagamintas naudojant specialias technologijas „Hydroslide“ ir „Fibre Force“. Dėl „Hydroslide“ technologijos mišinio paviršius yra ypač hidrofobiškas, patvarus ir gerai sumažina kapiliarinę vandens absorbciją. Taip pat užtikrina mažą vandenyje ištirpusių agresyvių medžiagų (chloridų, kalcitų, ledo tirpimo druskų ar purvo) skvarbą, gerai apsaugo nuo purvo ir biologinės korozijos (pelėsio, dumblių, samanų). „Fibre Force“ technologija yra sinergetinis mineralinio ir natūralaus pluošto mišinys, kuris papildomai sutvirtina paviršių, užtikrina geresnius elastingumo ir tvirtumo parametrus ir leidžia geriau užtaisyti įtrūkimus. Dėl šios technologijos danga pasižymi ypač stipriu paviršiumi, kuris yra atsparus gniuždymui, lenkimui, bei tempimui. 

Ceresit CR 166 idealiai tinka, kai reikia hidroizoliuoti ir apsaugoti betoną drėgnose ir šlapiose vietose: rūsiuose, baseinuose, vandens rezervuaruose, požeminėse konstrukcijose, po plytelėmis arba mediena balkonuose ir terasose. Taip pat tinka balkonų, pamatų bei nuotekų sistemų apsaugai. Be to, jį galima naudoti ir ant besideformuojančių paviršių.

Ceresit CP 43 XPRESS

Tai elastinga ir greitai džiūstanti, storasluoksnė, pluoštu sustiprinta bituminė kaučiukinė sandarinamoji masė. Ši masė skirta mineraliniams pagrindams (pavyzdžiui, besiūliam mūrui ir grindims, tinkui, betonui) izoliuoti nuo grunto drėgmės bei vandens, pasižyminčio ir nepasižyminčio hidrostatiniu poveikiu. Produktas gali būti naudojamas ant vertikalių ir horizontalių paviršių pastatų viduje ir išorėje, visada toje pusėje, iš kurios skverbiasi drėgmė. CP 43 Xpress galima dengti bituminės dangos pagrindus. Ji puikiai tinka pamatams, mūrui, perdangoms, terasoms ir balkonams izoliuoti.  Sandarinamoji masė itin elastinga, puikiai padengia pagrindo įtrūkius ir greitai džiūsta – atspari nedideliam lietui tampa po maždaug 2 valandų (esant +20 °C temperatūrai). 

Nexler Bitflex 1 KP 

Tai hidroizoliacinė, polimerais modifikuota storasluoksnė sandarinimo mastika (KMB) su polistireniniu užpildu. Ji yra paruošta naudoti ir labai efektyvi – sukuria aukštam vandens slėgiui atsparią dangą, o polistireninio užpildo dėka greitai pasiekiamas reikiamas izoliacijos storis. Produktą galima tepti storais sluoksniais, net iki 5mm 1 sluoksniui. Nexler Bitflex 1 KP yra be tirpiklių ir toksinių medžiagų, nepraranda lankstumo, sandarina įbrėžimus ir itin gerai sukimba. Hidroizoliacinė mastika naudojama vertikaliai pamatų ir rūsio sienų drėgmės izoliacijai, horizontaliai hidroizoliacijai po pamato plokšte, pastato elementų apsaugai nuo iš žemės kylančios drėgmės bei antžeminių dalių apsaugai. Taip pat EPS ir XPS polistireno plokščių klijavimui bei tarpsluoksnei hidroizoliacijai (pavyzdžiui, balkonuose, po besiūlėmis grindimis).

Ceresit CO 81 injektavimo skystis

Šis skystis yra naudojamas slėginei ir neslėginei injekcijai į esamą mūrą kapiliarams ir smulkiems įtrūkimams užsandarinti bei kapiliariniam vandens kilimui sustabdyti. Produktas taip pat gali būti naudojamas išoriniams ir vidiniams sienų paviršiams sandarinti. Skystis CO 81 tinka pastatams (ypač rūsio sienoms) ir struktūriniams elementams sandarinti nuo gruntinės drėgmės ir neslėginio vandens, gali būti naudojamas ant drėgnų paviršių. Gaminys giliai įsiskverbia, stabdo kapiliarinį vandens kilimą, sutvirtina pagrindą bei suformuoja vandeniui atsparų paviršių. 

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą