Mineralinių paviršių apsauga ir valymas

2024-04-18, autorius Žydrūnas

Susidūrėte su pelėsiais ar grybeliu ir nežinote, kokias priemones naudoti, kad greitai ir efektyviai juos pašalintumėte? Ieškote, kaip apsaugoti mineralinius paviršius nuo kenksmingų sąlygų ir drėgmės? Tuomet kviečiame susipažinti su keliomis itin veiksmingomis ir kokybiškomis priemonėmis, kurių pagalba pasieksite norimų rezultatų.

Pelėsių ir grybelių valiklis „Vincents polyline Fungi“ 

Tai antibakterinis fungicidinis mišinys, skirtas pašalinti grybelius, pelėsius, dumblius, samanas ir kerpes nuo pastatų sienų, pamatų, šaligatvių ir kitų paviršių ir apsaugoti nuo jų susidarymo. Šį valkiklį galima naudoti medienos, polimerinių medžiagų, akmens, asbestcemenčio ir metalo konstrukcijoms. Jis idealiai tinka sienų ir lubų valymui nuo pelėsio gyvenamųjų patalpų viduje. „Vincents polyline Fungi“ yra greito veikimo, nebalina paviršių ir yra beveik bekvapis. 

Balinantis valiklis „Vincents polyline Fungi PRO“ 

Tai pelėsiams, grybeliams ir dumbliams naikinti skirta priemonė su balinimo efektu. Šis valiklis gali būti naudojamas mūriniams, akmens, betono, pastatų sienų, pamatų ir įvairiems patalpų paviršiams. „Vincents polyline Fungi PRO“ yra veiksminga priemonė pelėsiui ir dėmėms šalinti aplink kriaukles, ant plytelių bei jų siūlių ir kitose drėgnose vonios, dušo bei virtuvės vietose. 

Antiseptikas mineraliniams paviršiams Rilak „Akvasept“

„Akvasept“ – tai koncentruota antiseptinė priemonė, skirta paviršių dezinfekcijai prieš juos dažant. Šis produktas padeda veiksmingai nuvalyti apdorojamą paviršių, pašalinant pelėsius, grybelius bei dumblius. Rilak „Akvasept“ tinka apdoroti mineraliniams paviršiams (tinkui, betonui ir pan.) esantiems patalpų viduje ir išorėje, tame tarpe ir patalpose, kuriose yra daugiau drėgmės (t.y. palankiose mikroorganizmų vystymuisi). 

Priešpelėsinė priemonė Ceresit CT 99 

Ceresit „CT 99“ ir vandeniu skiedžiamas „CT 99“ koncentratas – tai priemonės, skirtos naikinti pelėsiniams grybeliams bei dumbliams. Juos naikina greitai ir efektyviai, nesukeldama pavojaus žmonėms ir aplinkai. Šis produktas gali būti naudojamas pastatų viduje ir išorėje, ant tokių pagrindų kaip tinkas, betonas, dažų sluoksniai ir pan. Ceresit CT 99 netepa ir sudėtyje neturi sunkiųjų metalų. Pelėsiniai grybeliai paprastai auga pastatų išorėje, tačiau, dėl esamo didelio patalpų sandarumo vis dažniau pasitaiko jų atsiradimo pastatų viduje atvejų. Dažniausiai tokio tipo grybeliai dauginasi ant drėgnų ir apdulkėjusių sienų bei prie langų ir palangių. Esant didelei sporų koncentracijai patalpose, kyla pavojus alergenams jautrių žmonių sveikatai, todėl pelėsius ir grybelius svarbu kuo greičiau pašalinti. 

Impregnantas fasadui Ceresit CT 9 

Ceresit CT 9 impregnantas yra naudojamas išoriniam mineraliniam tinkui, klinkerio bei apdailos plytų mūrui, smiltainio akmens plokštėms, mineraliniais dažais padengtiems paviršiams ir čerpėms impregnuoti. Priemonė taip pat tinka ir itin šarmingam pagrindui, tokiam kaip šviežias tinkas, betonas, naujos siūlės, silikatinių plytų mūras, pluoštinio cemento plokštės ir pan. apdoroti. CT 9 gali būti naudojamas pastatų bei kultūros paveldo objektų fasadams apsaugoti nuo lietaus vandens ir ore esančių, paviršių pažeisti galinčių medžiagų įgerties. Šis preparatas padeda išvengti išblukimo, įtrūkimų nuo šalčio, dumblių ir samanų plitimo ant fasado. Jis užtikrina veiksmingą hidrofobinį pagrindo impregnavimą net tokiais atvejais, kai paviršiuje yra ne platesnių nei 0,2 mm pločio kapiliarinių įtrūkimų. Impregnantas netinka grindų paviršių bei pagrindų apsaugai nuo gruntinio, paviršinio ar slėginio vandens.

Impregnantas mineraliniams pagrindams „Vincents polyline Hidrofobs“

„Vincents polyline Hidrofobs“ impregnantas naudojamas plytų, betono, natūralaus akmens, cemento ir asbestinio cemento gaminių paviršiui apdoroti. Jis ant paviršių sudaro apsauginį, vandenį atstumiantį sluoksnį, tačiau nesudaro orui nepralaidžios membranos, tad impregnantu padengtos sienos „kvėpuoja“. Priemonė padeda apsaugoti statybines medžiagas nuo kenksmingo atmosferos poveikio, dažytus paviršius nuo blukimo bei sumažinti šilumos nuostolius (sausa medžiaga blogiau praleidžia šilumą). Šis produktas taip pat gali būti naudojamas injekcijoms nuo drėgmės. 

Spalvų salos asortimente rasite efektyvius pelėsių ir grybelių valiklius, kokybiškus antiseptikus bei impregnantus mineralinių paviršių apsaugai – apsilankykite

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą