Naujoji MAKROFLEX WHITETEQ technologija – optimalus sprendimas jūsų namams

2021-09-23, autorius Žydrūnas

 

Naujoji MAKROFLEX WHITETEQ technologija – optimalus sprendimas jūsų namams

Plastikiniai langai jau nebėra naujiena, tad, rodos, jau neturėtų būti ir jų montavimas. Tiesa, prieš dešimtmetį montuotus langus neretai šiandien jau tenka keisti. Kodėl? Tarp jų ir dabartinių langų dažniausiai matomas akivaizdus skirtumas. Tai – medžiagų bei darbų kokybė.

 

Langų termoizoliacija

Pasitelkus termovizorių galima pamatyti lango rėmų kraštuose susidarančius šalčio tiltus. Jie gali atsirasti dėl netinkamos montavimo technologijos, prastos medžiagų kokybės ir pan. Todėl keičiant langus, žinoma, norisi šių klaidų išvengti. Pritvirtinus lango rėmą bei atlikus kitus su tuo susijusius darbus, belieka vienas iš paskutiniųjų, tačiau itin atsakingų žingsnių – tarpo tarp lango rėmo ir sienos užpildymas montavimo putomis.

Pagrindiniai reikalavimai langų montavimo putoms yra šie:

  • gera šilumos izoliacija;
  • gera garso izoliacija;
  • didelis elastingumas;
  • nedidelis plėtimosi slėgis;
  • geras sukibimas su kitomis medžiagomis;
  • plačios darbinės temperatūros galimybės.

 

Kas yra putų poliuretanas (PPU)?

Putų poliuretanas – standi arba lanksti medžiaga, kurios struktūra sudaryta iš ląstelių, pripildytų oro. Purškiamas poliuretanas yra kokybiškas šilumos ir garso izoliacijos produktas. Užpurškus ant paviršiaus, medžiaga suputoja ir sudaro sandarų šilumą izoliuojančios medžiagos sluoksnį. Šis šilumos izoliacijos sprendimas šiandieniniame pasaulyje ne veltui pasižymi efektyvumu ir populiarumu. Putų poliuretano užpildai žiemą padedą išlaikyti šilumą, o vasarą – vėsą.

 

Kodėl MAKROFLEX?

MAKROFLEX produktai montavimo ir sandarinimo prekių kategorijose yra užsitikrinę lyderio pozicijas. Modernios technologijos ir pažangūs sprendimai leidžia suteikti klientams geriausios kokybės gaminius.

Prekių ženklo siūlomos vienkomponentės putos yra paprastos ir patogios naudoti bei itin veiksmingos. Naujausias MAKROFLEX šedevras – MAKROFLEX WHITETEQ. Šios putos pagamintos iš išgrynintų ir koncentruotų sudedamųjų dalių (polimerų). Putos pasižymi dideliu putų kietėjimo efektyvumu ir sniego baltumo spalva, todėl jos net 10 kartų atsparesnės ardančiam UV poveikiui. Tad šio produkto naudojimo spektras yra itin platus. Jis tinka stogo čerpėms, langams ir durims montuoti bei sutvirtinti, langams ir durų rėmams izoliuoti, ertmėms užpildyti, stogo konstrukcijų, izoliacinių medžiagų plyšiams sandarinti. Taip pat garsą izoliuojančioms pertvaroms montuoti, sienų plokštėms ir stogo čerpėms sandarinti.

Lyginant su standartine įprasta poliuretano putų technologija, MAKROFLEX WHITETEQ putų plėtimosi slėgis yra du kartus mažesnis, todėl niekuomet neišlenks konstrukcijų. MAKROFLEX WHITETEQ poliuretano putų porų struktūra yra 4 kartus tankesnė nei įprastų putų. Dėl šios savybės montavimo siūlė yra šiltesnė ir labiau slopinanti triukšmą. Verta paminėti ir tai, jog šios putos yra net 10 kartų atsparesnės UV spinduliams, lyginant su įprastomis putomis.Tai užtikrins jų ilgaamžiškumą.

Darbą supaprastina putų gebėjimas prisitaikyti ir sukibti su daugeliu statybos medžiagų – mediena, akmeniu, metalu, PVC ir pan. Esant neigiamai aplinkos temperatūrai, kinta putų darbinės savybės, todėl svarbu, kad jos būtų tinkamos temperatūros. Tai užtikrinti padės ant MAKROFLEX WHITETEQ gaminių pakuočių esantis putų temperatūros indikatorius – pažvelgę į jį, žinosite ar putos tinkamos darbui. „Spalvų salos“ parduotuvėse ir e. parduotuvėje galite rasti šiuos MAKROFLEX WHITETEQ serijos gaminius: PU montažines putas MAKROFLEX WHITETEQ bei MAKROFLEX PRO WHITETEQ.

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą