Pasitikite naujus nuomininkus atnaujintame bute!

2022-07-12, autorius Žydrūnas

 

Įsibėgėjus vasarai, atsiranda pokyčių būsto nuomos rinkoje: absolventai paprastai išsikrausto, o būstų šeimininkai pradeda ruoštis naujų gyventojų priėmimui. Liepa – pats metas „atšviežinti“ nuomojamą butą ar kambarį, juk kuo anksčiau tai padarysite, tuo greičiau galėsite priimti naujus nuomininkus. Be to, nuo objekto įrengimo įprastai priklauso ir nuomos kaina. Skaitykite patarimus, kaip greitai ir paprastai įgyvendinti pokyčius prieš artėjantį nuomos sezoną.

 

Išvežkite nereikalingus baldus

Lietuvoje yra įprasta nuomoti butus su baldais, tačiau retai kam patinka, kai būstas tampa ne tik gyvenamąja vieta, bet ir nuomotojo daiktų saugykla. Prieš atsikraustant naujiems gyventojams patariame atsikratyti nereikalingų daiktų ir palikti tik bazinius baldus ir buitinę techniką. Bute turėtų būti lova, spinta, stalas ir kelios kėdės, virtuvės spintelės. Taip pat svarbūs tokie buities prietaisai kaip viryklė, šaldytuvas, skalbimo mašina, gali būti mikrobangų krosnelė. Dėl kitko galite tartis su potencialiais nuomininkais – paklauskite jų, ar jiems, pavyzdžiui, reikia fotelio ar tos didžiulės vazos, kurios savo namuose laikyti nenorite.

 

Atsikratykite pelėsio

Nesvarbu, ar nuomojate butą pirmą kartą, ar buvę gyventojai tiesiog nepranešė, kad pas juos užsiveisė pelėsis, jį išnaikinti būtina. Pelėsis ne tik neprideda būstui grožio, bet ir gali sukelti įvairių sveikatos problemų. Naikinti pelėsį rekomenduojame specialiai tam sukurtomis fungicidinėmis priemonėmis (pvz., valiklis Vincents Polyline Fungi, Ceresit CT99 ar pan.), kurios sunaikina organinę sandarą ir pelėsis tampa negyvybingu, neplintančiu. Tokios priemonės dažniausiai naudojamos purškiant ant pelėsio paveiktų vietų ir tik vėliau nuvalomos mechaniškai. Tam, kad išvengtumėte perdažymo, galite naudoti fungicidą su balinimo efektu (pvz., Vincents Polyline Fungi PRO), tik reiktų įvertinti tai, kad balinimas išblukins ir esamą paviršiaus spalvą, tad rekomenduojame jį naudoti ten, kur paviršiai yra baltos spalvos.

 

Sutvarkykite vonios kambarį

Šviesus ir tvarkingas vonios kambarys – raktas į nuomininkų širdis. Juk vonios kambarys bene labiausiai asocijuojasi su švara ir higiena, tad patalpa turėtų tokį įspūdį ir sukelti. Atkreipkite dėmesį, ar tinkamai veikia maišytuvai, tualeto bakelis, ar ant paviršių nėra dulkių. Deja, tačiau patamsėjusios plytelių siūlės taip pat neatrodo estetiškai, tad prieš atvykstant naujiems nuomininkams, rekomenduojama perglaistyti plytelių tarpus. Senąjį glaistą nesunkiai pašalinsite su specialiais įrankiais, o tarpams glaistyti rekomenduojame rinktis vidaus ir lauko darbams skirtą glaistą Ceresit CE40. Taigi, pagrindiniai vonios kambario atnaujinimo darbai atlikti, beliko pasirūpinti apšvietimu ir susitvarkyti!

 

Atnaujinkite sienas

Jeigu buvę gyventojai ant sienų paliko avalynės žymių ar vaikų piešinių, derėtų sutvarkyti jų „palikimą“. Švarios, tvarkingos ir nesubraižytos sienos sukuria jaukumo, erdvės pojūtį. Tik, žinoma, kyla klausimas – tapetai ar dažai? Nors tapetai yra kiek ekonomiškesnis variantas, jeigu jūsų bute sienos neturi didelio broko ir yra lygios, ilgalaikėje perspektyvoje dažai laimi. Dažytas sienas yra sunkiau pažeisti, o ateityje jas bus kur kas lengviau atnaujinti. Be to, tapetai nebėra tokie populiarūs kaip anksčiau, tad dažytos sienos sukuria šiuolaikiškumo įspūdį.

 

Geriausia rinktis šviesias, neutralias spalvas – tai universalus sprendimas, tiksiantis tiek studentams, tiek šeimai ar porai. Tobulą atspalvį išsirinkti galite savo telefone su programėle „Sadolin Visualizer LT“! Tiesiog nuskaitykite norimą dažyti kambarį ir bakstelėkite ekraną, kad pasirinktumėte spalvą. Programėlę rasite Google play arba App store.

 

Jaukumo būstui suteiks interjero detalės, kurias nuomininkai galės nesunkiai priderinti pagal savo skonį. Užsukę į „Spalvų salos“ e. parduotuvę, rasite Sadolin, Rilak bei kitų žinomų gamintojų dažus patraukliomis kainomis. O jums pageidaujant, galime suteikti dažų spalvinimo paslaugą – tonuojame dažus, tinkus ir impregnantus ne tik pagal RAL ir NCS standartus, bet ir pagal daugelį populiarių spalvų palečių.

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą