Populiariausi dažų atspalviai Spalvų saloje 2023-iaisiais

2023-10-16, autorius Žydrūnas

 

Nuolat besikeičiančiame interjero ir eksterjero dizaino pasaulyje, dažų spalvos pasirinkimas išlieka vienu esminių sprendimų, turinčių įtakos visai erdvės estetikai. Išorinių sienų spalvos dažnai pasirenkamos tokios, ant kurių kuo mažiau būtų pastebimi nešvarumai arba derinamos prie bendro pastato stiliaus. Vidaus sienų spalvos paprastai pasirenkamos pagal bendrą interjero stilistiką, norimą sukurti nuotaiką. Dažnai, renkantis sienų spalvas įtakos turi ir tų metų interjero tendencijos. Spalvų salos asortimente galima rasti įvairius, aukščiausios kokybės gamintojų dažus, vidaus ir išorės darbams. Šiame straipsnyje panagrinėsime, kokios tonuojamų dažų spalvos yra populiariausios Spalvų saloje 2023-aisiais.

 

Madingos spalvos

Šiais metais interjero tendencijose dominuoja minimalizmas, funkcionalumas, meilė natūralioms medžiagoms, formoms ir prislopintoms žemiškoms spalvoms. Ant sienų ir aksesuarų matomi su gamta susiję atspalviai: švelnūs žalsvi ir gelsvi, šiltesni pilki, šviesūs rusvi. Interjerui tokios spalvos suteikia ramybės ir jaukumo, kuria harmoningą atmosferą. Šiemet madingos ne tik natūralios spalvos, tekstūros, bet ir natūralių medžiagų, tokių kaip akmuo, medis, vilna naudojimas. Būtent švelnūs, gamtą primenantys sienų dažų atspalviai yra šiais metais patys perkamiausi ir Spalvų salos asortimente. 

Kalbant apie populiariausias šių metų spalvas mediniams išorės fasadams, čia taip pat karaliauja žemės spalvos. Dominuojantys atspalviai – tamsesni žali ir gilūs rudi, puikiai susiliejantys su gamta. 

 

Neutralumas ir universalumas

Neutralios sienų dažų spalvos jau seniai karaliauja interjero dizaino pasaulyje ir jų neblėstantis populiarumas toli gražu nėra atsitiktinis. Prislopintų, žemiškų tonų patrauklumą lemia jų universalumas ir nepavaldumas laikui. Neutralūs dažų atspalviai nevargina ir neerzina, o kaip tik sukuria raminantį foną bet kokiai interjero erdvei. Juos lengva derinti su įvairiais baldais ir dekoratyviniais elementais, todėl tai yra saugus pasirinkimas norintiems sukurti namuose neįkyrią ir visuotinai patrauklią atmosferą. Be to, šios spalvos lengvai atspindi natūralią šviesą, suteikdamos kambariams erdvumo pojūtį, kuris ypač reikalingas mažesnėse ar silpniau apšviestose erdvėse. Spalvų sala savo dažų asortimente siūlo daugybės ramių ir žemiškų atspalvių pasirinkimą – nuo švelnių pilkų iki žalsvų ir rusvų, kiekvienas gali atrasti tai, kas labiausiai patinka. O jei vis dėlto manote, kad ramios spalvos ne jums –  Spalvų saloje rasite ir daugybę ryškesnių atspalvių pasirinkimų. Žemiau pateikiame populiariausias šių metų mūsų parduotuvėse tonuojamas spalvas. 

Kviečiame pasidairyti po Spalvų salos dažų asortimentą ir išsirinkti savo mėgstamiausius atspalvius mūsų prekybos salonuose. 

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą