Klientų favoritai: TOP 5 medienos apsaugos priemonės

2023-03-15, autorius Žydrūnas

Pavasaris privačių namų šeimininkams įprastai reiškia, kad atėjo lauko darbų sezonas. Norite kieme leisti šiltus vasaros vakarus? Tuomet prieš tai teks paplušėti – sutvarkyti veją, atnaujinti ar pataisyti baldus ir, žinoma, pasirūpinti namų terasa. Atrinkome ir pristatome jums TOP 5 medienos apsaugos priemones, kurias renkasi „Spalvų salos“ klientai.

 

  1. Dažai Nordsjo ONE SUPER TECH – apsauga net iki 16 metų

Ieškantys patikimo, ilgalaikio sprendimo medienos apsaugai tiesiog privalo išbandyti vandeninius, visiškai dengiančius medienos dažus Nordsjo ONE SUPER TECH. Jų sudėtyje yra veikliųjų medžiagų, saugančių nuo dumblių ir grybų augimo ant nudažyto medinio paviršiaus. Dažai suformuoja elastingą, ilgai išliekančio atspalvio ir blizgesio dangą. Apdorojant paviršių sistemiškai (įmirkymas, gruntavimas ir 2 apdailos dažų sluoksniai) užtikrinama ilgalaikė – iki 16 metų trukmės apsauga. Dažai skirti naujiems ir anksčiau dažytiems pjautinės ir obliuotos medienos paviršiams lauke.

 

Dažai tinka mediniams fasadams, pertvaroms, tvoroms ir lentjuostėms. Galima dažyti ir lauke esančius betoninius, cemento pluošto plokščių bei gruntuotus metalinius paviršius.

 

  1. Šalin nešvarumus su Pinotex Extreme Lasur

Pinotex Extreme Lasur – ilgaamžė priemonė, sistemiškai apdorojant paviršių, tarnaujanti iki 12 metų ir pasižyminti savaiminio paviršiaus valymosi savybėmis. Pirmos klasės atsparumo vandeninė pusskaidrė medienos apsaugos priemonė tinka mediniams fasadams, pertvaroms, tvoroms bei obliuotai medienai.

 

Gaminyje yra koloidinio silicio dioksido, kurio hidrofilinės savybės pagerina savaiminį paviršiaus valymąsi, pavyzdžiui, lyjant. Kuo dažytas paviršius švaresnis, tuo ilgiau jis lieka patvarus.

 

Pinotex Extreme Lasur padengia paviršių pusiau matine elastinga, nešvarumus atstumiančia ir ilgaamže apsaugine plėvele, kuri neskilinėja ir nesilupa. Gaminyje yra UV spindulių filtras, kuris pagerina atsparumą saulės spinduliams, taip pat veikliųjų medžiagų, saugančių dažytą medieną nuo pelijimo.

 

  1. Tinkamam medienos paruošimi – gruntas-antiseptikas Pinotex base

Pinotex Base yra paruoštas naudoti medienos konservantas, kurio sudėtyje yra tirpiklio. Šis bespalvis apsauginis medienos gruntas skirtas naudoti prieš apdorojant paviršių Pinotex medienos apsaugos priemonėmis arba medienos dažais. Priemonė giliai įsigeria, puikiai sukimba ir saugo paviršių nuo grybinių ydų (pelėsių, pamėlynavimo, puvinio). Į paviršių įsigeriant skiedikliui kartu su juo į gilesnius medienos sluoksnius patenka ir bioaktyviosios medžiagos.

 

Priemonė skirta tiek naudojimui namų ūkyje, tiek profesionalams. Ji tinka naudoti visoms atraminėms konstrukcijoms ir pertvaroms, statiniams iš rąstų, fasadams, durims, langams, terasoms bei kitiems naujiems arba seniems mediniams paviršiams, nuo kurių nuvalyti seni dažai. Pinotex Base užtikrina nepriekaištingą paviršiaus sukibimą su apdailos medžiagų sluoksniais.

 

  1. Asepas – antiseptikas pjautos medienos apsaugai

Pjauta mediena yra jautresnė ir labiau pralaidi nešvarumams bei įvairiems mikroorganizmams, tad renkantis medienos apsaugos priemones, būtina į tai atsižvelgti. Spalvų Salos klientai pasitiki priemone Asepas. Tai – medienos antiseptikas, impregnantas, skirtas visai po stogu esančiai medienai ir medienos gaminiams, kurie nesiliečia su žeme ar paviršiniu vandeniu ir nėra nuolat veikiami atmosferos veiksnių.

 

Apdorotą medieną, kuri bus eksploatuojama lauko sąlygomis, rekomenduojame padengti jūsų pasirinkta apsaugine danga (tinka įvairių rūšių dažai, aliejiniai dažai, dažyvės, lakai) arba naudoti priemonę Asepas-2.

 

Flamasepas-2 – apsaugai nuo gaisro plitimo

Įrenginėjant būstą ar bet kurias kitas patalpas, itin svarbu atsižvelgti į saugumo kriterijų ir jam taikomus reikalavimus. Vienas iš pavojų bet kurio tipo statinyje – gaisras. Būtent todėl rekomenduojama atsakingai pasirinkti medienos apsaugos nuo ugnies priemones.

 

Flamasepas-2 – sertifikuota PAGD prie LR VRM Gaisrinių tyrimų centro priešgaisrinė medienos danga, skirta medinių konstrukcijų ir medinių gaminių apsaugai. Priemonė naudojama gyvenamųjų namų, ūkinės, visuomeninės paskirties pastatų viduje ir išorėje (stogo konstrukcijoms, medinėms perdangoms, atraminėms kolonoms pan.).

 

Kaip priemonė veikia? Gaisro atveju, ant medienos paviršiaus susiformuoja 10 mm storio puta, stabdanti tolesnį ugnies plitimą. Flamasepas-2 puikiai įsigeria į paviršių ir juo impregnuota mediena nesukelia metalų korozijos. Svarbu paminėti, kad su FLAMASEPAS-2 negalima apdoroti medienos, skirtos maisto, pašarų tarai bei žaislų gamybai.

 

Apsaugokite medienos gaminus su patikimomis priemonėmis iš spalvusala.lt

 

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą