Vonia be plytelių: dizainerės patarimai

2023-01-04, autorius Žydrūnas

 

Prakalbus apie vonios kambario sienų apdailą, daugelis akimirksniu įsivaizduoja plyteles.  Iš tiesų, tai – tradicinis ir labai populiarus pasirinkimas dėl plataus spalvų, raštų bei tekstūrų asortimento, tačiau Lietuvoje vis labiau populiarėja visos arba dalies vonios kambario įrengimas nenaudojant plytelių. Apie šią tendenciją plačiau pasakoja interjero dizainerė Giedrė Gudiškienė.

 

Vonia be plytelių – nėra naujas interjero dizaino sprendimas, tačiau įprastai jis sutinkamas minimalistiniuose stiliuose, kur pagrindinis dėmesys skiriamas švarioms linijoms ir minimaliam medžiagų naudojimui. „Klasikiniuose vonių interjeruose dažnai pasirenkamas variantas dėti plyteles iki pusės sienos, o viršutinę dalį dažyti. Taip pat galima naudoti dažytas sienas aukštose vonių patalpose. Plyteles klijuojant iki tam tikros vietos, pavyzdžiui, durų ar lango angos briaunos, o po to jau dažyti, taip sumažinant išlaidas plytelėms“, – dalijasi G. Gudiškienė.

 

Voniai be plytelių pirmenybę įprastai teikia tie, kurie nori minimalistinio vaizdo, paprastos priežiūros bei galimybės nesudėtingai atnaujinti turimą vaizdą.  „Vonios kambario apdailoje šiuo metu dominuoja šilti rusvi ar pilkšvi tonai, kuriuos, esant poreikiui galima pagyvinti gėlių motyvais ar kontrastingų raštų mozaikom“, – pataria interjero dizainerė. Pasak jos, įėjus į vonią, turime jaustis ramiai ir jaukiai, tad šilti rusvi, švelniai pilkšvi spalviniai sprendimai tikrai nenuvils ir neatsibos.

 

Žinoma, galutinis pasirinkimas, kokias medžiagas naudoti vonios apdailai, priklausys nuo jūsų asmeninių pageidavimų ir bendro erdvės dizaino. Tačiau jei vis dėlto, jūsų širdis linksta link naujų, netradicinių sprendimų, patarimus apie vonios be plytelių įrengimą galite rasti ČIA.

 

 

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą