Metas atsinaujinti: kas 2023-aisiais dominuos interjere?

2023-01-09, autorius Žydrūnas

 

Prabėgus šventėms ir atėjus naujiems metams, daugelis iš mūsų kuria tikslus bei dėliojasi planus 2023-iesiems. Kai kurie šio sąrašo viršuje tikrai yra įsirašę būsto įrengimo ar atnaujinimo darbus. O kad planuotis būtų lengviau, kviečiame sužinoti, kokios interjero dizaino tendencijos mūsų laukia šiemet!

 

Kurkite namuose jaukumą

Vienas svarbiausių interjero elementų yra sienos – dažyti ar tapetuoti, ryškiai ar švelniai, su dekoro elementais ar be... Su šiais ar panašiais klausimais susiduria kiekvienas, kuris planuoja remontą ar naujo būsto įrengimą. Tiesa, jau ne vienerius metus interjero dizaino pasaulyje kaip apdailos būdas dominuoja dažytos sienos (išskyrus vonios bei virtuvės erdves).

 

Renkantis spalvų gamą savo namų erdvėms, pirmiausia, reikėtų atsižvelgti į tai, kad namai – ta vieta, į kurią turi būti gera sugrįžti, kur jauku leisti laiką su šeima ir draugais, todėl spalvos, kurias pasirinksite, turėtų atspindėti jūsų skonį bei pomėgius. Dėl šios priežasties žmonės neretai renkasi klasikines, nesenstančias dažų spalvas. Vis dėlto, šiuolaikinės interjero tendencijos vis labiau yra nukreiptos į natūralumą ir švelnumą, tad naujausiose dažų gamintojų paletėse dažnai galima rasti nenuvalkiotų, tačiau gana universalių atspalvių.

 

Dominuojančios spalvos – iš gamtos

Nemažai gamintojų jau pristatė 2023-ųjų spalvų paletes. Šiemet populiariausi bus šilti, žemiški tonai, kuriuose atsispindi boho stiliaus ir modernumo derinys. Tai – prigesinti terakotos, žalsvi, gelsvi, violetiniai atspalviai. Šios spalvos yra šiltos bei natūralios, tad puikiai dera su įvairaus stiliaus ir rašto mediniais baldais.

 

Jau keletą metų iš eilės populiarumo nepraranda neutralūs šviesiai rusvi, pilkšvi, kreminiai tonai. Dauguma jų – paprasti, jaukūs ir lengvai derinami, tad suteikia erdvėms komforto pojūtį. Gausų jaukių, subtilių gamtos atspalvių pasirinkimą darbo bei laisvalaikio erdvėms galima atrasti šiųmetinėje dažų gamintojo Sadolin spalvų paletėje. Plačiau apie Sadolin metų spalvą „Wild wonder“ ir prie jos tinkančius atspalvius galite paskaityti ČIA.

 

Pernai nemažai interjero dizainerių eksperimentavo su tamsesnėmis, sodresnėmis spalvomis ir, panašu, kad bandymai pasiteisino, nes šiemet tarp tendencijų bus galima pamatyti rudus, šokoladinius, melsvus bei tamsaus nefrito tonus. Ekspertai teigia, kad tamsūs atspalviai turi tai, ko neturi pasteliniai – nepaprastą gylį. Sunku ginčytis, tačiau sodrias, tamsias spalvas rekomenduojame rinktis atsargiai, nes jos gali greitai pabosti ar išvarginti.

 

„Spalvų saloje“ norimus dažus bei dažymo įrankius galite užsisakyti vos keliais paspaudimais. Taip pat teikiame dažų tonavimo paslaugą.

 

Išskirtiniai paviršiai ir dėmesys detalėms

Šiemet, kaip ir pernai bei užpernai, populiarūs išliks marmuro paviršiai. Tai gali būti vonios plytelės, stalviršiai ar akmens imitacijos svetainėje. Taip pat dėmesio vis dar sulauks aukso detalės, tačiau norint išlaikyti bendrą estetiką, su jomis svarbu nepadauginti.

 

Jeigu jau sugalvojote, kokią vidaus apdailą pasirinksite, nepamirškite skirti laiko detalėms apgalvoti – apšvietimui, baldams, interjero akcentams. Visa tai svarbu siekiant, kad pabaigus remontą, visi elementai derėtų tarpusavyje. Pavyzdžiui, jeigu svarstote apie tamsias sienas vonios kambaryje, atsižvelkite į apšvietimo niuansus, kad ateityje nepritrūktumėte šviesos. Taip pat iš karto galvokite apie tai, kur bus įrengti elektros lizdai, vieta gartraukiui virtuvėje ir pan. Renkantis įmontuojamą buitinę techniką, būtinai aptarkite šias detales su baldininkais.

 

Pagyvinkite namų erdves stilingomis detalėmis – augalais, veidrodžiais, paveikslais. Juos galite rinktis ryškesnių, gaivesnių spalvų, kad tai taptų jūsų interjero puošmena. O jeigu jų spalva pabos, interjero akcentus galėsite lengvai pakeisti naujais ar koreguoti jų vietą, išsidėstymą.

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą